Terug naar boven

Bierwandeltocht door Groningen

18 - Rockin Ludina - Turfsingel 6a

Brouwerij Rockin Ludina Groningen
Brouwerij Rockin'Ludina kent zijn oorsprong in het ruim van de Tjalk "de Ludina" die je direct naast de brug ziet liggen. Tot het voorjaar 2019 deed deze dienst als terras van het café de Toeter, het café aan de overkant aan de Turfsingel op nr 6. Op de Ludina werden in de beginjaren van de brouwerij (2015-2016) de recepten voor de bieren van Rockin'Ludina ontwikkeld. Het terras op de Ludina win in 2016 de publieksprijs van de terras top 100, maar moest op last van de gemeente Groningen in mei 2019 worden gesloten.

Het zal duidelijk zijn dat een grootschalige installatie in het schip geen doen is. Dit is dan ook de reden waarom voor de grotere volumes in een enkel geval werd uitgeweken naar andere brouwlocaties van bevriende brouwerijen.
Eind 2015 werd op een industrieterrein in Groningen aan de Aarhusweg een nieuwe, ruimere brouwlocatie ingericht. In 2017 werd de brouwinstallatie van Leidsch Bier naar Groningen verhuisd. Hiermee beschikt Rockin'Ludina zelf over voldoende brouwcapaciteit. De bieren worden door eigenaar Maik van Heerd gebrouwen. Tot 2021 werd er nog op fles afgevuld, maar tegenwoordig worden de bieren van Rockin Ludina alleen verkocht in café de Toeter.

Meer informatie over brouwerij Rockin Ludina lees je: hier

Route:
Tijd: 5 minuten, afstand 350 meter
Sla voorbij café de Toeter links af en volg het Boterdiep totdat je aan de rechterkant weer uitkomt bij het vertrekpunt Brouwerij De Prael Groningen.