Algemeen

Op deze pagina een overzicht van bierige plaatsen/activiteiten in de Provincie Groningen. Dan gaat het naast de brouwerijen om de betere biercafe's of bierwinkels. En natuurlijk vind je hier meer informatie over bierfestivals die in de provincie worden georganiseerd.
Deze pagina is natuurlijk nooit compleet. Daarom... mocht je aanvullingen hebben, mail ze dan vooral door. Ik zal dan zo snel mogelijk beoordelen of het iets is voor mijn website.
Op deze pagina staan de brouwerijen met eigen ketels in de provincie Groningen. Als je op de naam van de brouwerij klikt opent de desbetreffende website, klik je op het adres dan open je de locatie in Google Maps.
In het linker menu vind je de andere subpagina's.

Bierfestivals:

De provincie Groningen kent twee grote jaarlijkse bierferstivallen. Op deze pagina kun je wat meer informatie over de verschillende bierfestivallen vinden.
Helaas worden er ook een aantal bierfesstivals niet meer georganiseerd. Die zie je op het tweede deel van deze pagina.

 • Just In Baxfest

  Op 24 en 25 juni 2017 organiseerde Bax Bier voor het eerst het International Craft Beer Festival Groningen, op de Ossenmarkt. Er werden alleen de beste en meest bijzondere internationale brouwerijen uitgenodigd, onder andere uit de Verenigde Staten, Oostenrijk, Schotland, Spanje, Duitsland en Engeland. Daarnaast natuurlijk een select aantal Nederlandse brouwers, waarbij de Groningse brouwerijen natuurlijk niet mogen ontbreken. Bovendien is er volop live muziek en het lekkerste eten bij een van de vele foodtrucks. Ondertussen is het festival verplaatst naar de brouwerij zelf en wordt het festival georganiseerd in samenwerking mmet Just in Beer

 • Veenkoloniaal Bierfestival

  Op Zaterdag 2 en Zondag 3 februari 2019 organiseerde Brouwhotel Parkzicht zijn eerste bierfestival. Het Veenkoloniaal bierfestival wordt jaarlijks gehouden in de zalen van Brouwhotel Parkzicht met naast de bierbrouwers ook een foodstand en live muziek. Voor de bezoekers de kans om de prachtige glazen brouwinstallatie in Brouwhotel Parkzicht in het het echt te zien.
  Nadat in 2020 de tweede editie werd georganiseerd kon het festivaa vanwege de pandemie twee jaar geen doorgang vinden. De derde editie werd dan ook op 27 en 28 januari 2023 georganiseerd.

 • Speciaalbierfestival Hogeland

  Het Speciaalbierfestival Hogeland kende zijn eerste editie in september 2022 en was direct een groot succes. Tien brouwerijen, waarvan een groot deel uit de provincie Groningen, presenteerden zich aan de aanwezige bezoekers. Het jaarlijkse festival vind plaats in Bedum waar ook het grootste deel van de bezoekers vandaan kwam. In september 2023 volgde de tweede edite, eveneens in Bedum en hopenlijk staat in september 2023 de derde editie op het programma.

Niet meer georganiseerde bierfestivals:
 • Bierfestival Groningen

  Het grootste van de vier bierfestivals in Groningen werd ieder jaar sinds april 2011 georganiseerd in een van de mooiste locaties van de stad Groningen, de Martinikerk. Het festival trok jaarlijks in drie dagdelen enkele duizenden bezoekers. Naast het aanbod van de vele brouwerijen was het mogelijk om je in te schrijven voor diverse masterclasses. Ook waren er wedstrijden voor de beste bier/spijscombinatie en werden amateur brouwers jaarlijks uitgedaagd een bepaald biertype te brouwen.
  Na een onderbreking van twee jaar als gevolg van de coronapandemie werd er in 2022 weer een, dit keer eendaags, festival georganiseerd. Helaas bleek dit vorlopig de laatste keer.

 • Pint Noordelijk Speciaalbierfestival

  Op de eerste zaterdag in november werd traditiegetrouw door Pint Regio Noord het Noordelijk Speciaalbierfestival georganiseerd in grandcafe het Heerenhuis in Groningen. Met het unieke concept 10 brouwerijen, 5 regioneel en 5 buiten de regio, waarbij buiten de regio maximaal 2 maal achter elkaar werd uitgenodigd, stond dit festival als een huis. Jaarlijks kwamen tussen de 300 en 400 bezoekers op dit evenement af. Voor Pint Regio Noord was dit één van de drie te organiseren festivals. Helaas werd ook de stekker uit dit festival getrokken en is Pint Regio Noord nauwelijks meer actief.

 • Hop into the Grain

  26 Mei 2018 organiseerde Just in Beer een Craft beer & Music festival genaamd Hop! into the Grain. Het beste van twee werelden, top bieren van diverse brouwerijen uit Nederland in een setting van een echt muziek festival. Brouwerijen als het Uiltje, Jopen, De Moersleutel,de Kromme Haring, Oproer en Frontaal waren aanwezig. Maar ook een groot aantal Groningse brouwerijen waren aanwezig. . De locatie is het EM2 the Barn aan de Energieweg 8 in Groningen. Helaas bleef het bij twee edities van dit toch wel populaire Groningse bierfestival.