Dollard Brewery
De Dollard Brewery is onderdeel van de coöperatie de Graanrepubliek in Bad Nieuweschans. Het brouwhuis werd begin 2023 in gebruik genomen. Gedurende de eerste maanden werd er vooral stookbier gebrouween voor de eveneens in het pand gevestigde distilleerderij. Aan deze distilleerderij werd voor de zelfgestookte whisky al de merknaam "Dollard Whisky" verbonden. Het is dan ook niet vreemd dat voor de eigen bieren van de Graanrepubliek de naam Dollard Brewery werd gekozen. Onder deze vlag zullen de eigen bieren op de markt worden gebracht. De bieren van Dollard Brewery zijn voorlopig alleen op tap verkrijgbaar in het horecagedeelte van de Graanrepubliek in Bad Nieuweschans.

Naast de bieren voor de Graanrepubliek worden er op dezelfde brouwinstallatie ook bieren gebrouwen voor brouwerij Eggens Craft Beer.

Het grote publiek kon voor het eerst kennismaken met het Soil to Sip Premium Pilsner van de Dollard Brewery toen dat werd geschonken op het Bierfestival 050. Dit werd in het weekend van 23/24 juni 2023 gehouden bij de Graansilo in Groningen .

Informatie over de totstandkoming van de coöperatie Graanrepubliek vind je op deze pagina.