Algemeen

Op deze pagina een overzicht van bierige plaatsen/activiteiten in de Provincie Groningen. Dan gaat het naast de brouwerijen om de betere biercafe's of bierwinkels. En natuurlijk vind je hier meer informatie over bierfestivals die in de provincie worden georganiseerd.
Deze pagina is natuurlijk nooit compleet. Daarom... mocht je aanvullingen hebben, mail ze dan vooral door. Ik zal dan zo snel mogelijk beoordelen of het iets is voor mijn website.
Als je op de naam van de slijterij/winkel etc klikt opent de desbetreffende website, klik je op het adres dan open je de locatie in Google Maps.
In het linker menu vind je de andere subpagina's.

Bierwinkels:

De provincie Groningen kent diverse slijterijen, al dan niet als onderdeel van de Mitra. Hier speciaal aandacht voor de slijters met het beste bieraanbod. Een overzicht van alle Mitra's in Groningen kun je hier openen

 • Slijterij Groningen

  Eigenaar Bas Bergman van slijterij Groningen, midden in het centrum van Groningen, heeft van zijn zaak in zeer korte tijd een geweldige bierwinkel gemaakt.
  Met een groot aantal Nederlandse brouwen in het schap is het assortiment van deze slijter duidelijk onderscheidend van de "standaard" slijters bij u in de buurt. Absoluut een aanrader.

 • Van Erp Groningen/Roden

  Een begrip in Groningen is "Van Erp" aan de Kromme Elleboog, eveneens midden in het centrum van de stad. Voor het parkeren misschien wat omslachtig, daarom is de tweede winkel in Roden, ongeveer 20km van Groningen, eveneens een aanrader. Het assortiment van beide winkels zal ongeveer gelijk zijn.

 • JustInBeer

  Begin maart 2017 werd de bierwinkel "Just in Beer" in de leukste winkelstraat straat van Groningen geopend. Just in Beer verkoopt niet alleen de nieuwste bieren, maar richt zich bijvoorbeeld ook op de verkoop van brouwpakketten, t-shirts etcetera.

 • Biertopper (Webshop)

  De Biertopper is een online bierwinkel, gevestigd in Hoogkerk, Groningen. Vanwege het feit dat je hier erg veel Groningse bieren kunt bestellen, en dat deze verder nauwelijks online verkrijgbaar zijn, verdient de Biertopper een plekje op deze pagina. Naast Groningse ook bieren van andere Noordelijke brouwerijen!