Terug naar boven

Brouwerijengids Nederland 04-2012

Brouwerijengids Nederland, 123 Nederlandse brouwerijen, de brouwers en hun bieren. Dit handzame gidsje werd voor het eerst uitgebracht in april 2012 door Birdy Publishing uitgever van het blad Bier!
Nederland kende op het moment van uitgifte al 123 brouwerijen (inclusief de brouwerijhuurders). Dit aantal is echter al weer achterhaald, maandelijks komt er wel een brouwerij bij of valt er eentje weg. De handzame gids laat onder andere in een oogopslag zien waar welke brouwerijen te vinden zijn, wanneer ze geopend zijn en wanneer een brouwerij rondleiding mogelijk is. Op de website van Bier! kun je lezen hoe je in het bezit kunt komen van deze gids.

Omdat ik zelf op mijn website een kaart met actieve Nederlandse brouwerijen beheer ben ik gevraagd om samen met het KBC de informatie over nieuwe brouwerijen te delen. Dit resulteert in heel veel mailverkeer de laatste maanden, want er zijn veel brouwerijen gestart en er staan er ook nog een aantal op het punt van beginnen. Door deze samenwerking kan ik de kaart op mijn site altijd up to date houden.

De gids