Symbiose1
Foto: ©Harry Pinkster
In april 2023 kochten Mark en Lotte van der Stelt het voormalig pand van de Lopster Kroon. Dit voormalig café met grote bovenzaal in het centrum van Loppersum kwam beschikbaar nadat. De vorige eigenaar vanwege aardbevingschade afstand deed van het pand. Het pand werd aangekocht door de gemeente Eemsdelta die er een nieuwe bestemming voor zocht.

Beide nieuwe eigenaren hebben grote plannen met het opknappen van het pand. Zo moeten er in een jaar tijd een luxueus restaurant, een proeflokaal, enkele hotelkamers en een bierbrouwerij worden gerealiseerd. Voor het zover is moet er een flinke verbouwing plaats vinden en moet het gebouw eerst aardbevingsbestendig worden gemaakt.
De bierbrouwerij wordt gevestigd achter het restaurant. Lotte heeft jaren horecaervaring als gastvrouw in diverse reataurants en Mark runt een succevol evenementenbedrijf. Hij werd als liefhebber van speciaalbier gegrepen door het brouwvirus en het is dan ook niet vreemd dat ze samen gaan werken aan de droom van een eigen brouwerij.
Een naam voor dit nieuwe project was al snel gevonden; Loppesheim is namelijk de oorspronkelijke naam voor Loppersum. Al moet wel worden gezegd dat de definitieve naam voor de brouwerij en restaurant nog even geheim blijft.

Ik zal in een later stadium meer infomatie plaatsen over de plannen van Mark en Lotte.